Kotletai, kaip ir dauguma kitų kultinių gaminių, tapo mėgstamu įkvėpimu daugeliui grožio žinovų. Pavyzdžiui, Salvadorui Dali. Faktas yra tas, kad menininkas viename iš savo darbų užfiksavo kotletus. Pastebėtina, kad Dali tame pačiame paveiksle nutapė ir savo žmoną.
Menininkės paveiksle žmonai per petį buvo mesti du kepti kotletai. Savo viziją apie šį darbą Salvadoras paaiškino meile ir kotletams, ir žmonai.
Gaminkime šį ikoninį patiekalą kartu.
Ingredientai kotletams:
- kiauliena – 1 kg;
- sausa duona – 200 g;
- pienas – 200 ml;
- svogūnas – 1 vnt .;
- česnako skiltelė;
- druska – šaukštelis;
- juodieji pipirai – ⅓ šaukštelis.
Kotletų gaminimas:
Riebią kiaulieną supjaustykite mažais gabalėliais. Svogūną stambiai supjaustykite, o sausą duoną atskirame inde pamirkykite piene.
Mėsą sumalkite per didelį tinklelį mėsmale. Svogūnus ir česnakus taip pat permetame per mėsmalę. Duoną išspauskite iš pieno ir taip pat sumalkite taip, kaip kiaulieną.
Sumaišykite visus ingredientus viename dubenyje, įberkite druskos ir pipirų. Sumaišykite vienalytę maltą mėsą ir gerai išplakite.
Kotletų formavimas.
Sudėkite į keptuvę su įkaitintu augaliniu aliejumi.
Kai tik kotletų krašteliai pabals, galite juos apversti ir apkepti iš kitos pusės.
Iškepus sudėkite kotletus į keptuvę. Keptuvės viršų uždenkite folija ir pirmiausia ant kotletų uždėkite sviesto gabalėlius.
Kepkite kotletus 180 laipsnių temperatūroje 20 minučių.
Kotletus galite patiekti su bulvių koše, marinuotais grybais, svogūnais.
Keptuvės apačioje besikaupiančias sultis nepamirškite užpilti ant kotletų.