Parduotuvėje silkės nebeperku, pati sūdau, o svogūnai valgomi pirmiau

Šiandien noriu su jumis pasidalinti paprasto ir skanaus silkės ar skumbrės marinavimo namuose paslaptimi.


Ingredientai 2500 ml stiklainiams:

1. Silkė arba skumbrė (vidutinė) – 2 vnt.

2. Svogūnai (vidutiniai) – 1 vnt.

3. Vanduo – 500 ml.

4. Augalinis aliejus – po 1 arbatinį šaukštelį kiekviename indelyje.

5. Druska – 2 v.š. šaukštai.

6. Cukrus – 1 a.š. šaukštas.

7. Paprikų, kalendrų mišinys – pagal skonį.

8. Lauro lapas – 2 vnt.

Kaip tai padaryti:

1. Išimkite žuvies galvą, išvalykite vidų, gerai nuplaukite ir supjaustykite tvarkingais gabalėliais.

2. Svogūną (vieną vidutinio dydžio svogūną) supjaustykite pusžiedžiais.

3. Į puodą supilkite 500 ml vandens, įpilkite 2 valg. šaukštai druskos, 1 a.š. šaukšto cukraus, įvairių paprikų mišinio ir poros lauro lapelių.

4. Padėkite ant viryklės ir palaukite, kol užvirs. Po to virkite 2 minutes, tada leiskite marinatui atvėsti.

5. Į sterilius stiklainius pakaitomis dėkite svogūnų ir žuvies sluoksnius į viršų.

6. Į kiekvieną stiklainį supilkite atvėsusį marinatą.

7. Į kiekvieną stiklainį įpilkite 1 arbatinį šaukštelį augalinio aliejaus.

8. Stiklainius uždarykite dangteliais arba, kaip aš darau, folija. Padedame į šaltą vietą, o ryte jūsų žuvis bus paruošta valgyti.

Padėkite silkę ant lėkštės ir patiekite! Svogūnas pasirodo kvapnus ir greitai išnyksta.

Mėgstantiems silkę šis būdas bus Dievo dovana. Išbandykite vieną kartą ir nebenorėsite ieškoti kitų variantų!

Ką manote apie šį požiūrį? Savo įspūdžius rašykite komentaruose.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt