Pienas, kefyras ar vanduo? Kuris blynų variantas yra geresnis?

Teisingas blynų receptas – tai labai svarbu.

Tai, ant ko jūs užminkysite blynus, priklauso jų skoniui. Bet ne tik tai, nuo pagrindo tešlai – pieno, kefyro ar vandens – priklauso tešlos kokybė, suderintumas ir paruošto blyno švelnumas.

Virtuvės meistrai skirstomi į tuos, kurie mėgsta maišyti blynų tešlą su pienu, ir tuos, kurie daro ją su kefyru ar vandeniu. Yra, žinoma, dar išrūgos, ajrano ir kitų blynų receptų, tačiau jie tokie populiarūs. Kokia gi yra skirtumas tarp pagrindų tešlai?

Pienas

Populiariausias receptas – ploni blynai su pienu. Pieniniai blynai labai populiarūs ir dažnai laikomi klasika. Į pieną dedama kiaušinių, miltų, šiek tiek cukraus ir druskos. Kepimo milteliai paprastai nepridedami.

Blynai gaunasi skanūs ir švelnūs. Pienas suteikia blynams švelnaus skonio ir minkštumo. Bet yra niuansų.

Pienas, minkant tešlą, negali pakankamai prisotinti miltų drėgme – todėl geriau jį skiesti vandeniu. Tai reiškia, kad miltai nesiskirstys piene taip gerai, kaip jie pasklistų vandenyje. Pieną geriausia skiesti vandeniu maždaug dvejose vienodose dalyse, t.y. dviem dalims šalto pieno pilama viena dalis karšto vandens. Taip pienas pasidaro kambario temperatūros, todėl tešla geriau minkoma. Ir miltai gerai išskiria glitimą.

Kefyras

Šio straipsnio autorius priklauso kefyro mėgėjų stovyklai. Aš minkau tešlą su kiaušinio tryniais, cukrumi, kefyru ir miltais, o po to skiedžiu karštu vandeniu su šaukštu sodos. Išplaku baltymus ir pridedu į tešlą. Galima pridėti dar šaukštą augalinio aliejaus. Blynai gaunasi ploni, švelnūs, skanūs. Ir kai atvėsta, jie išlieka skanūs ir minkšti, skirtingai nuo blynų su pienu. Tie šiek tiek sukietėja. Tai asmeninė nuomonė.

Blynai su kefyru gaunasi labai švelnūs, tačiau jų skonyje yra lengvas rūgštelėjimas, o dar jie gaunasi purenesni, labiau panašūs į blynus. Tačiau dažniausiai kefyrą taip pat skiedžia vandeniu.

Vanduo

Blynai su vandeniu yra geras pasirinkimas, ypač tiems, kurie nori sumažinti kalorijų kiekį arba pasigaminti veganiškus blynus. Jie neturės kreminio pieno skonio, bet gali būti skanūs ir visiškai priimtini.

Pagaminti tokius blynus nesudėtinga, tiesiog reikia pakeisti pieną, kurį planavote pridėti, vandeniu; galima naudoti gazuotą vandenį, kad tešla būtų purenesnė ir burbuliuotų.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt