Saldžiarūgštė cukinijų ir paprikų mišrainė žiemai

Naujienos

Išeiga – 3 litrai mišrainės
2,5 kg. cukinijų arba aguročių0,5 kg. paprikos0,5 l pomidorų padažo200 gr. cukraus2 v.š. druskos200 ml aliejaus130 ml 9 % acto
Cukinijoms (aš ėmiau aguročius) plonai nulupame žievelę. Perpjauname išilgai į 4 dalis, išskobiame sėklas. Supjaustome apie 1 cm. storio skiltelėmis. Užpilame 1 v.š. druskos ir paliekame 1 h. pastovėti, kad išsiskirtų skystis.
Paprikose išskobiame sėklalizdžius ir supjaustome apie 0,5 cm šiaudeliais. Nuo cukinijų nupilame nusistovėjusį skystį, dar kartą lengvai paspaudžiame jas ir nusunkiame likusį skystį. Sumaišome su paprikomis.
Į puodą supilame aliejų, likusią druską, cukrų. Pakaitiname ant silpnos ugnies, kol druska ir cukrus ištirps. Marinatą užpilame ant daržovių ir ant vidutinės ugnies pamaišydami troškiname 20 min. Tuomet supilame pomidorų padažą ir dar patroškiname 10 min. Galiausiai supilame actą, paverdame dar 2-3 minutes ir nukeliame nuo ugnies. Mišrainę sudedame į paruoštus sterilizuotus stiklainiukus ir sandariai užsukame. Laikome šaltai. Skanaus!
—————————————
Galimos variacijos (mano išbandytos), ką troškinant galima dėti papildomai:
1. Pusžiedžiais pjaustytų keptų svogūnų.2. Plonais griežinėliais pjaustytų morkų (šis variantas nuotraukoje).3. Apie 1 cm. skiltelėmis pjaustytų obuolių (ėmiau nerūgščius obuolius). Skonis superinis!

P.S. Ragavau jau pastovėjusius visus pasidarytus variantus – tiesiog pasaka! Tinka ir kaip garnyras, ir kaip salotos, ir kaip padažas mėsai ar ryžiams. Labai primena įžymųjį Uncle Ben’s padažą ryžiams ir vištienai 🙂

Recepto šaltinis – Žurnalas “Ji”, Nr. 32/2010

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt