Ingredientai
- vištienos šlaunelės: 10 didesnių šlaunelių (~3,5 – 4 kg)
- česnakai: 1 galvutės
- lauro lapeliai: 5-6
- rupi druska: 35 gramų (kas nemėgstate sūriau, galite įdėti mažiau)
- kvepiančių, karčių ir įvairių pipirų žirneliais, apelsininių pipirų žiupsnis
- vanduo: 0,5 stiklinės
Recepto paruošimas
1. Pradžioje iš šlaunelių išimame kaulus, mėsą labai smulkiai nesmulkiname, į maždaug 5-6 dalis šlaunelę.
2. Sudedame į didesnį dubenį, nuplauname, pamerkiame į šaltą vandenį bent 60 minučių, nusausiname, sudedame visus išvardintus ingredientus (česnaką susmulkiname, ne sutraiškome) viską gerai išmaišome, pridengiame kokia lėkštute arba išnešame kažkur šaltai iki kitos dienos.
3. Tuomet kitą dieną vėl pamaišiusios, sudedame į norimos talpos stiklainius, iš tokio kiekio išeis maždaug 8 puslitrainiai. Labai pilnus neprigrūdame, per nykščio storumą paliekame nuo viršaus tuščius.
4. Dedame į šaltą orkaitę, nustatome 190 temperatūrą bei kepame maždaug 80 minučių, kol pradeda rausti šlaunelių viršus.
5. Tuomet uždedame dangtelius, dar pakaitiname apie 5 minutes bei ištraukusios, neatidarant užsukame.
6. Sušąla labai puikūs drebučiai, tinka kelionėms arba svečiams vaišinti, aišku ir savęs nepamirškite! Skanaus!