Skaniausia kūčiukų tešla – nuo šiol per kūčias gaminsite tik taip!

Kūčios / Kalėdos

Ši kūčiukų tešla yra mano pati mėgstamiausia, daugiau net nežinau ką apie ją pridurti. 🙂

Ingredientai

  • miltai: 500 gramų
  • aliejus: 60 mililitrų
  • druska: 2,5 gramo
  • cukrus: 40 gramų
  • vanduo: 250 mililitrų
  • mielės: 15 gramų gyvų (arba 5 gramų sausų)
  • aguonos: 2 valgomųjų šaukštų

Recepto paruošimas

  1. Iš pradžių į šiltą vandenį sudedame mieles ir cukrų.
  2. Išmaišome, palaikome šiltai maždaug 10 minučių, kad mielės pradėtų „dirbti”.
  3. Paskui įpilame aliejų, beriame druską, aguonas išmaišome ir įsijojame miltus.
  4. Užminkome tešlą, laikome šiltai maždaug 1,5-2 valandas.
  5. Po to supjaustome norimo dydžio gabaliukais.
  6. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol visiškai iškeps. Lepinamės!
Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt