Mes jau anksčiau publikavome stulbinantį vištos stiklainyje, paruoštos orkaitėje, receptą. Šį kartą mes tokiu būdu pagaminome skumbrę ir išėjo nepaprastai skaniai! Pabandykite ir jūs!
Produktai:
1 l stiklainiui
– 2 vidutinės skumbrės
– morka
– svogūnas
– aliejus, arba majonezas – 2 valg.šaukštai
– 4 vnt pipiro žirnelių
– 2 lauro lapai
– druska pagal skonį
Paruošimas
1. Paruoškite žuvį prieš gamindami. Jei jūsų skumbrė šaldyta, atšildykite ją, išimkite vidurius, nupjaukite pelekus, uodegą, galvą ir supjaustykite porcijiniais gabaliukais.
2. Svogūną supjaustykite kubeliais, morką nulupkite ir sutarkuokite stambia trintuve.
3. Žuvį pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Dėkite ją į stiklainį, sluoksniuodami su daržovėmis.
4. Dėkite pipirų žirnelius, lauro lapus, užpilkite žuvį aliejumi.
5. Stiklainį uždenkite folija.
6. Dėkite stiklainį ant skardos ir pašaukite į ŠALTĄ orkaitę. Po to orkaitę uždarykite ir įkaitinkite iki 200 laipsnių, kepkite 35-40 min.