Reikalingi ingredientai:
-
Vištienos filė – 0,5 kg
-
Kiaušiniai – 2 vnt.
-
Vidutinio dydžio svogūnas – 1 vnt.
-
Saldžioji paprika – 1 vnt.
-
Miltai – 2–3 šaukštai
-
Majonezas (geriausia naminis) – 2 šaukštai
-
Krakmolas (žiupsnelis) arba kietasis sūris – 50 g
-
Aliejus kepimui (+ sviestas – pagal pageidavimą)
-
Druska, mėgstami prieskoniai
Gaminimo būdas:
-
Vištienos paruošimas
Vištienos filė smulkiai supjaustykite nedideliais kubeliais (iki 1 cm dydžio). Kad kotletai būtų sultingesni, galite mėsą lengvai pamušti virtuviniu plaktuku – tik trumpai ir ne per stipriai. -
Svogūnų ir paprikos apkepimas
Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Apkepkite smulkintą svogūną. Jei norite sodresnio skonio ir sultingesnių kotletų, prie svogūnų pridėkite šviežios paprikos. -
Masės paruošimas
Gilioje dubenyje sumaišykite supjaustytą vištieną, pakepintus svogūnus ir papriką. Įmuškite kiaušinius, įberkite miltų, įdėkite truputį majonezo. Pagal norą – šiek tiek kapotų žalumynų. Būtinai įdėkite krakmolo arba tarkuoto kietojo sūrio. -
Tešlos konsistencija
Išmaišykite tešlą – ji turi būti tiršta, bet ne per skysta: kad nuo šaukšto bėgtų lėtai. -
Kotletų formavimas
Kotletus formuokite su didele šaukštu ir dėkite į įkaitintą keptuvę.
Patarimas: šaukštą pamirkykite šaltame vandenyje – taip masė nelips. -
Kepimas
Kepkite kotletus iš vienos pusės ant didelės ugnies iki gražaus auksinio atspalvio. Tuomet apverskite ir uždenkite dangčiu – tegul gerai iškepa.
Paruošti pjaustyti kotletai bus su skania plutele ir nepaprastu aromatu, kuris neliks nepastebėtas!
Skanaus! 🍽️