Tai taip skanu, kad net faršo nereikia! Gaminame sultingus pjaustytus kotletus be manų kruopų ir duonos 😊

Naujienos

Reikalingi ingredientai:

  • Vištienos filė – 0,5 kg

  • Kiaušiniai – 2 vnt.

  • Vidutinio dydžio svogūnas – 1 vnt.

  • Saldžioji paprika – 1 vnt.

  • Miltai – 2–3 šaukštai

  • Majonezas (geriausia naminis) – 2 šaukštai

  • Krakmolas (žiupsnelis) arba kietasis sūris – 50 g

  • Aliejus kepimui (+ sviestas – pagal pageidavimą)

  • Druska, mėgstami prieskoniai

Gaminimo būdas:

  1. Vištienos paruošimas
    Vištienos filė smulkiai supjaustykite nedideliais kubeliais (iki 1 cm dydžio). Kad kotletai būtų sultingesni, galite mėsą lengvai pamušti virtuviniu plaktuku – tik trumpai ir ne per stipriai.

  2. Svogūnų ir paprikos apkepimas
    Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Apkepkite smulkintą svogūną. Jei norite sodresnio skonio ir sultingesnių kotletų, prie svogūnų pridėkite šviežios paprikos.

  3. Masės paruošimas
    Gilioje dubenyje sumaišykite supjaustytą vištieną, pakepintus svogūnus ir papriką. Įmuškite kiaušinius, įberkite miltų, įdėkite truputį majonezo. Pagal norą – šiek tiek kapotų žalumynų. Būtinai įdėkite krakmolo arba tarkuoto kietojo sūrio.

  4. Tešlos konsistencija
    Išmaišykite tešlą – ji turi būti tiršta, bet ne per skysta: kad nuo šaukšto bėgtų lėtai.

  5. Kotletų formavimas
    Kotletus formuokite su didele šaukštu ir dėkite į įkaitintą keptuvę.
    Patarimas: šaukštą pamirkykite šaltame vandenyje – taip masė nelips.

  6. Kepimas
    Kepkite kotletus iš vienos pusės ant didelės ugnies iki gražaus auksinio atspalvio. Tuomet apverskite ir uždenkite dangčiu – tegul gerai iškepa.

Paruošti pjaustyti kotletai bus su skania plutele ir nepaprastu aromatu, kuris neliks nepastebėtas!
Skanaus! 🍽️

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Laisvadienis.lt