Traškūs agurkai plastikiniame butelyje: skonis lyg iš statinės

Laimingi rūsio savininkai gali juos marinuoti statinėje. Laimei, yra receptas buto gyventojams, kurie neturi papildomos erdvės. Į pagalbą ateis penkių ar šešių litrų plastikiniai buteliai. Pagrindinė paslaptis – daug druskos. Jis išsaugo daržoves, išsaugo puikų skonį ir aromatą.

Sūdymo tokiu būdu privalumai yra konteinerių prieinamumas ir transportavimo paprastumas. Dabar jums nereikia jaudintis, kad sudaužysite stiklainį.

Reikalingi ingredientai

  • agurkai;
  • česnakai;
  • druskos;
  • salierų žalumynai;
  • krienų lapai;
  • vyšnių, ąžuolo ar serbentų lapai;
  • lauro lapas, krapai;
  • aitriosios paprikos;
  • pipirų žirneliai;
  • vanduo;
  • plastikiniai buteliai

Kaip virti traškius agurkus plastikiniame butelyje

  1. Agurkus kruopščiai nuplaukite ir tris keturias valandas pamirkykite šaltame vandenyje. Sūrymui paimkite kilogramą druskos 10 litrų vandens. Druska įpilama į šaltą vandenį ir maišoma, kol visiškai ištirps.
  2. Mes pradedame pildyti iš anksto išplautus butelius. Pačiame apačioje dedami smulkiai supjaustyti česnakai, pipirai, dedami prieskoniai. Visa tai padengta lapeliais – jie neleis išsilieti smulkiems gabalėliams nupilant pirmąjį sūrymą.
  3. Tada į butelį dedami agurkai, užpilami vyšnių ar serbentų lapeliais. Penkių litrų butelyje tilps apie tris kilogramus agurkų.
  4. Užpildytas butelis pripildytas sūrymu iki pat kaklo.
  5. Butelis turi būti uždengtas dangteliu, jo nesukant ir pastatytas ant kokio nors padėklo – sūrymas gali ištekėti. Agurkai turėtų fermentuotis maždaug penkias dienas nuo tiesioginių saulės spindulių.
  6. Po penkių dienų fermentacijos druskos sūrymą reikia nupilti, o agurkus išplauti butelyje. Būtina nuplauti visas baltas apnašas. Agurkai jau prisigėrė pakankamai druskos, todėl puikiai išsilaikys.
  7. Pabaigoje agurkai užpilami paprastu šaltu vandeniu iki pat butelio kaklelio. Tereikia užveržti dangtelį ir palaukti.

Stebėkite agurkus kitas penkias dienas. Jei butelis šiek tiek išsipučia, šiek tiek atidarykite dangtelį ir išleiskite dujų perteklių. Agurkai bus paruošti per du mėnesius. Šaltoje vietoje jie išsilaikys visą žiemą. Agurkai pasirodo skanūs

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Laisvadienis.lt