Virtų burokėlių salotos su graikiniais riešutais ir džiovintomis slyvomis
Iki Kūčių ir Kalėdų liko jau visai visai nedaug. Šiandien be jokių ilgų įžangų dalinuosi fantastišku virtų burokėlių salotų receptu, kurios labai prigijo mūsų šeimoje. Tokios salotos su graikiniais riešutais ir džiovintomis slyvomis itin tinka Kūčioms, valgant ir vienas pačias. Tačiau taip pat šios salotos idealiai tinka tiek prie žuvies patiekalų, tiek prie mėsos… Būtinai rekomenduoju išmėginti jau šiandien. Tad gaminam jau dabar!
Ingredientai
- graikiniai riešutai: 1 saujos
- džiovintos slyvos: 1 saujos
- virti burokėliai: 2
- česnakas: 2 skiltelių
- aliejus: 3 šaukštų
- druska
- pipirai
Recepto paruošimas
- Pirmiausia slyvas užpilame karštu vandeniu bei išmirkome.
- Tuomet virtus burokėlius supjaustome smulkiai arba tiesiog sutarkuojame.
- Džiovintas slyvas susmulkiname, o riešutus sukapojame mažais gabalėliais.
- Tada slyvas bei riešutus suberiame į dubenėlį su burokėliais.
- Česnakus nulupame bei sutriname. Dedame į burokėlių salotas.
- Užberiame druskos ir pipirų, pilame aliejų bei gerai išmaišome.
- Patiekiame ir skanaujame!