1 kg vidutinių agurkų supjaustyti pusę cm griežinėliais ir užberti 3 šaukštus druskos, išmaišyti ir palikti 3 valandas kambario temperatūroje.
Marinatui:
- 200 ml. acto
- 1.5 stiklinės cukraus
- 2 šaukštus sausų garstyčių grudelių
- 1,5 arb. š. juodųjų pipirų žirnelių
- 1,5 arb. š. ciberžolės
- 0.5 arb. š. aitrios paprikos miltelių
- 2 dideli svogūnai
Visus reikiamus ingredientus supilti į puodą, išmaišyti ir užkaitinti.
Nuo agurkų nupilti susidariusi skysti ir agurkus praplauti šaltu vandeniu.
Kai tik marinatas užkais, berti pusžiedžiais supjaustytus svogūnus ir agurkus, gerai išmaišyti.
Kaitinti iki užvirimo, vis pamaišant.
Kai tik užkaito ir agurkai pakeitė spalvą, nuimti nuo kaitros.
Iškarto sudėti į stiklainius ir sandariai užsukti.
P.S Atkreipkite dėmesį čia ne salotos/mišrainės…📣 Šaukštais jų nevalgysite 🙃
O agurkai tinkantis burgeriukams, picoms, hot-dogams ir pan. Dėti po griežinėlį, kaip pagardą.
Agurkų mišrainės gaminamos visai kitaip.