Saldžiarūgščiai agurkai įdomiu pavadinimu „PIKULI” ,tinkantis burgeriukams, picoms, sumuštiniams ir hot-dogams

1 kg vidutinių agurkų supjaustyti pusę cm griežinėliais ir užberti 3 šaukštus druskos, išmaišyti ir palikti 3 valandas kambario temperatūroje.

May be an image of text

Marinatui:

  • 200 ml. acto
  • 1.5 stiklinės cukraus
  • 2 šaukštus sausų garstyčių grudelių
  • 1,5 arb. š. juodųjų pipirų žirnelių
  • 1,5 arb. š. ciberžolės
  • 0.5 arb. š. aitrios paprikos miltelių
  • 2 dideli svogūnai

Visus reikiamus ingredientus supilti į puodą, išmaišyti ir užkaitinti.

Nuo agurkų nupilti susidariusi skysti ir agurkus praplauti šaltu vandeniu.

Kai tik marinatas užkais, berti pusžiedžiais supjaustytus svogūnus ir agurkus, gerai išmaišyti.

Kaitinti iki užvirimo, vis pamaišant.

Kai tik užkaito ir agurkai pakeitė spalvą, nuimti nuo kaitros.

Iškarto sudėti į stiklainius ir sandariai užsukti.

P.S Atkreipkite dėmesį čia ne salotos/mišrainės…📣 Šaukštais jų nevalgysite 🙃

O agurkai tinkantis burgeriukams, picoms, hot-dogams ir pan. Dėti po griežinėlį, kaip pagardą.
Agurkų mišrainės gaminamos visai kitaip.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt