Kad faršas būtų sultingas ir skanus, patyrusios šeimininkės įpila mineralinio vandens

Naujienos

Kaip pasigaminti sultingų kotletų: pagrindinės paslaptys

Daugelis žmonių susiduria su problema, kad kotletai išdžiūsta viduje arba be traškios plutos. Tačiau keletas paprastų gudrybių padės pasiekti tobulą rezultatą.

Mineralinis vanduo maltoje mėsoje

Gazuotas mineralinis vanduo suteikia kotletams lengvumo ir sultingumo . Jis skatina tolygų sulčių pasiskirstymą maltoje mėsoje ir neleidžia baltymams sutirštėti kaitinant.

  • Vandens nereikėtų pilti iš anksto , o tik maišant maltą mėsą.
  • 500 g mėsos pakanka 1–2 šaukštų .

Ledas sultingumui

Ledas veikia tuo pačiu principu kaip ir mineralinis vanduo, tačiau tirpsta lėčiau, todėl kotletai gali išlaikyti drėgmę.

  • Ledas susmulkinamas į trupinius ir dedamas į faršą prieš pat kepimą .
  • Svarbiausia nepersistengti, kitaip kepdami kotletai gali tapti vandeningi.

Ką dar galima dėti į faršą?

✔ Pienas ir svogūnai yra klasikiniai sultingumo ingredientai. Tačiau juos galima pakeisti:

✔ Malta žuvis – keli lašai citrinos sulčių arba vaisių acto pikantiškam skoniui.

✔ Malta jautiena ir kiauliena – šiek tiek lydytų riebalų, lašinių arba rūkytų lašinių sodraus skonio.

✔ Prieskoniai ir pagardai – paryškinkite skonį ir padarykite kotletus aromatingesnius.

Eksperimentuokite su ingredientais ir jūsų kotletai visada bus sultingi ir skanūs!

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt