Paruoškite šias mėsos salotas – svečiai tikrai prašys recepto!
Šios maistingos ir sočios mėsos salotos gali būti patiekiamos kaip pagrindinis patiekalas. Naudojama nedaug ingredientų, tačiau skonis – ypatingas. Rekomenduojama naudoti jautieną – ji kvapni, išraiškingo skonio, todėl patiekalas ypač patinka vyrams.
Ingredientai:
-
Jautiena – 400 g
-
Marinuoti agurkai – 3 vnt.
-
Svogūnas – 1 vnt.
-
Kiaušiniai – 4 vnt.
-
Majonezas – pagal skonį
-
Aliejus kepimui – 1 a. š.
-
Malti juodieji pipirai – pagal skonį
-
Druska – pagal skonį
Gaminimas:
1. Kiaušinių blynelių paruošimas
Į dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, pipirų ir gerai išplakite šluotele. Įkaitinkite keptuvę, patepkite ją trupučiu aliejaus. Supilkite dalį kiaušinių masės, paskleiskite ploną sluoksnį. Kepkite blynelius iš abiejų pusių, kol lengvai apskrus.
2. Svogūnų paruošimas
Nulupkite svogūną, supjaustykite pusžiedžiais ir pakepinkite nedideliame kiekyje aliejaus, kol įgaus auksinį atspalvį.
3. Agurkų paruošimas
Marinuotus agurkus nusausinkite nuo skysčio, supjaustykite plonomis juostelėmis.
4. Blynelių pjaustymas
Atvėsinkite keptus kiaušinių blynelius, tada supjaustykite juostelėmis. Sudėkite prie agurkų.
5. Jautienos paruošimas
Jautieną išvirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Atvėsinkite ir supjaustykite plonais šiaudeliais. Sudėkite į bendrą indą.
6. Sumaišymas
Į salotas pridėkite keptus svogūnus, įberkite druskos, pipirų, įdėkite majonezo.
7. Išmaišykite
Gerai išmaišykite, kad majonezas pasiskirstytų tolygiai ant visų ingredientų.
8. Patiekimas
Salotas dėkite į serviravimo lėkštę, pabarstykite šviežiais žalumynais ir patiekite ant stalo.
Skanaus! ☺️