Bulvių liežuviai skanesni už keptas bulves ir sveikesni už traškučius. Virkite 3 minutes + kepimo laikas

Naujienos

Bulvių liežuviai – labai skanus patiekalas iš pačių įprasčiausių bulvių. Maisto gaminimas yra labai paprastas ir lengvas. Tik 1 ingredientas. Aliejaus ir riebalų nereikia, todėl šį patiekalą galima laikyti beveik dietiniu.

Vaikai su malonumu valgo bulvių liežuvius.

Bulvių liežuvius galima naudoti net kaip garnyrą.

Apskritai šis patiekalas tinka bet kokiai progai ir bet kokiai progai.

Taip pat noriu pasidalinti įdomiu vaizdo įrašu iš savo YouTube kanalo:

Ingridientai

  • Bulvės – 3-4 gabalėliai (visai kepimo skardai);
  • Druska (idealiu atveju jūros druska) – pagal skonį;
  • Džiovinti krapai – žiupsnelis;
  • Džiovinti česnakai – pagal skonį.

Kad patiekalas atitiktų savo pavadinimą, pirmenybę turėtumėte teikti pailgos formos bulvėms. Tada lobulės atrodys labiau kaip „liežuviai“.

Iš esmės bulvės gali būti bet kokios formos.

Prieskonius ir prieskonius galima pasirinkti pagal savo skonį.

Taip pat reikės pergamentinio popieriaus.

Žingsnis po žingsnio paruošimas

Bulves reikia nuplauti ir nulupti. Jei bulvės jaunos, tuomet jų lupti šiuo atveju nereikia, jas reikia ypač kruopščiai nuplauti.

Bulvių liežuviai – labai skanus patiekalas iš pačių įprasčiausių bulvių. Maisto gaminimas yra labai paprastas ir lengvas. Tik 1 ingredientas. Aliejaus ir riebalų nereikia, todėl šį patiekalą galima laikyti beveik dietiniu.-2

Bulves supjaustykite plonais griežinėliais, kurių storis turi būti ne didesnis kaip 5 – 6 mm.

Ant popierinių servetėlių sudėkite nuskustas bulves.

Bulvių liežuviai – labai skanus patiekalas iš pačių įprasčiausių bulvių. Maisto gaminimas yra labai paprastas ir lengvas. Tik 1 ingredientas. Aliejaus ir riebalų nereikia, todėl šį patiekalą galima laikyti beveik dietiniu.-3

Įjunkite orkaitę, kad ji spėtų sušilti.

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir pabarstykite jūros druska. Ne daug – ne sluoksnis, o kaip pasūdyti, pavyzdžiui, pusę agurko.

Bulvių liežuviai – labai skanus patiekalas iš pačių įprasčiausių bulvių. Maisto gaminimas yra labai paprastas ir lengvas. Tik 1 ingredientas. Aliejaus ir riebalų nereikia, todėl šį patiekalą galima laikyti kone dietiniu.-4

Ant druskos uždėkite bulvių griežinėlius, kurie turėtų gulėti atskirai vienas nuo kito.

Ant bulvių viršaus pabarstykite daugiau druskos, o tada prieskonių pagal skonį.

Bulvių liežuviai – labai skanus patiekalas iš pačių įprasčiausių bulvių. Maisto gaminimas yra labai paprastas ir lengvas. Tik 1 ingredientas. Aliejaus ir riebalų nereikia, todėl šį patiekalą galima laikyti kone dietiniu.-5

Jei mėgstate aštriai, galite įberti ir juodųjų ir/ar raudonųjų aitriųjų pipirų.

Pašaukite į įkaitintą orkaitę 10-12 minučių.

Bulvių liežuviai – labai skanus patiekalas iš pačių įprasčiausių bulvių. Maisto gaminimas yra labai paprastas ir lengvas. Tik 1 ingredientas. Aliejaus ir riebalų nereikia, todėl šį patiekalą galima laikyti kone dietiniu.-6

Turite stebėti „liežuvius“, kai jie paruduoja ir pradeda burbuliuoti iš vienos pusės, apverskite juos į kitą pusę ir kepkite dar 5–7 minutes.

Bulvių liežuviai yra paruošti! Tik 3 minutės aktyvaus gaminimo ir likusį laiką orkaitėje.

Bulvių liežuviai – labai skanus patiekalas iš pačių įprasčiausių bulvių. Maisto gaminimas yra labai paprastas ir lengvas. Tik 1 ingredientas. Aliejaus ir riebalų nereikia, todėl šį patiekalą galima laikyti kone dietiniu.-7

Gero apetito!

Kad liežuviai būtų dar skanesni, rekomenduoju pasigaminti padažą:

Net ir paprastos bulvės bus skanesnės nei restorane. Visa tai specialiame padaže

Gero apetito!

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt