Kaip iškepti skanius, purius ir erdvius blynus su pienu ir mielėmis

Sveikata

Galite virti blynus su pienu ir mielėmis. Jie pasirodo labai skanūs, erdvūs ir sodrūs, o kepami lengvai ir paprastai. Tešlą galite minkyti pagal receptą, kuriame nėra brangių ingredientų, todėl jie yra prieinami bet kuriam virėjui.

Blynų su pienu ir mielėmis receptas

Blynai laikomi paprastu naminiu patiekalu. Juos galima virti ant kefyro ar pieno, pridedant mielių. Pastarajame variante jie visada pasirodo vešlūs ir erdvūs bei primena laiką, praleistą pas močiutę.

Testui skirti produktai:

  • pienas – 1 stiklinė;
  • sausos mielės – 1 šaukštelis (5 g);
  • cukrus – 1 valgomasis šaukštas. l. ir 1 šaukštelis;
  • druska – 0,5 šaukštelio;
  • kiaušinis – 1 vnt .;
  • miltai – 250 gr.

Blynams kepti reikalingas augalinis aliejus.

Purių ir erdvių blynų kepimas su pienu ir mielėmis

Gaminimo procesas susideda iš 3 etapų: tešlos minkymas, tada tešla ir blynų kepimas. Dėl to, kad recepte naudojamos mielės, prireiks 1,5-2 valandų, kol blynai bus paruošti. Į tai reikia atsižvelgti, jei jie nori pateikti tam tikru laiku.

Virimo procesas:

  • sumaišykite tešlai skirtus ingredientus: šiltas pienas – 0,5 a.š., cukrus – 1 šaukštelis, mielės ir miltai apie 3 v.š. l. Išmaišykite, kad neliktų gumuliukų, uždenkite indą plėvele ar rankšluosčiu ir palikite priartėti 15-20 minučių. Mielės turėtų „atgyti“, tada masė tampa putojanti, su burbuliukais;
  • į dubenį sudėkite likusius ingredientus ir išmaišykite. Tai lengviau padaryti su šluotele. Greitai išgauna masę į vienalytę būseną be gabalėlių. Tešlos konsistencija turi būti klampi;
  • uždenkite indą tešla ir palikite priartėti 1-1,5 valandos.

Kai tešla padidės 2-3 kartus, galima pradėti kepti blynus. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų taip, kad jis padengtų visą dugną, ir įkaitinkite. Paimkite tešlą šaukštu ir sudėkite į keptuvę. Kad būtų lengviau atsilikti, šaukštą galima pamirkyti vandenyje, o tik tada imti tešlą. Pasirinktinai paimkite kitą ir padėkite įnešti į keptuvę, nes pirmą šaukštą sunku nuslysti.

Kepkite blynus iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos. Apytiksliai viena pusė gali užtrukti iki 2 minučių. Paruoštus blynus galima valgyti su grietine, uogiene, pabarstyti cukraus pudra.

Jie labai skanūs, jei pasinaudosite močiutės variantu – apvoliokite uogienėje. Jie tampa visiškai saldūs ir nenustygsta. Norėdami tai padaryti, į karštų blynų dubenį turite įdėti šaukštą ar du mėgstamos uogienės ir juos suplakti arba švelniai išmaišyti. Jie bus iš visų pusių aptepti uogiene, ir bus labai skanu.

Patiko? Pasidalinkit! Ačiū. 🙏
Laisvadienis
Reklama
error: Alert: Content is protected !!