Kaip žinome, moliūguose yra daug vitaminų ir mineralų, būtinų sveikatai, ypač moterų. Moliūgų sultyse yra ypač reto vitamino T, kuris įtakoja kraujo ląstelių – trombocitų susidarymą, ir vitamino A, kuris palaiko sveiką akių būklę.
Be to, moliūgas yra augalų čempionas pagal geležies kiekį. Naudingas ir skanus gėrimas iš moliūgo su morkomis ir apelsinais nuramins nervus, sugrąžins saldų miegą, sveikatindamas visą organizmą ir dovanodamas jaunystę bei grožį.
Ingredientai:
- moliūgo minkštimas – 450 g
- apelsinai – 3 vnt (arba 2 apelsinai ir 1 greipfrutas)
- morkos – 2 vnt
- medus – 3 arbatiniai šaukšteliai arba pagal skonį
- cinamonas – žiupsnelis
Paruošimas:
- Nulupti moliūgo žievę, išimti sėklas ir supjaustyti kubeliais.
- Morkas nulupti ir supjaustyti.
- Apelsinus nulupti ir supjaustyti į kelias dalis.
- Susmulkinti moliūgą ir morkas blenderiu.
- Išspausti apelsinų sultis.
- Sumaišyti daržovių tyrę su apelsinų sultimis blenderyje, kol susidarys puri vienalytė masė.
- Įdėti medaus ir cinamono ir dar kartą suplakti.
- Paruoštą kokteilį supilti į stiklines ir iškart patiekti.
Informacija šiame straipsnyje yra išskirtinai pažintinio pobūdžio ir nepakeičia sertifikuoto šio profilio specialisto konsultacijos.