Namuose visada galima pasigaminti aukštos kokybės kavos su maloniu skoniu. Nors kavinių sėkmė daugiausia priklauso nuo produktų ir įrangos kokybės, yra daug veiksnių, į kuriuos galima atsižvelgti ruošiant kavą savarankiškai namuose. Be to, patyrę kavų ruošėjai namuose į gėrimus deda specialių medžiagų, kurios gerokai pagerina kavos skonį.
Kodėl į gėrimą verta įberti druskos?
Manoma, kad iš pradžių druska į kavą būdavo beriama kai kuriose Afrikos šalyse, nes vanduo buvo prastos kokybės.
Druska gali turėti dezinfekuojamąjį poveikį ir suminkštinti kietą vandenį.
Tačiau gurmanai pamėgo kavos su druska skonį, nes jis gerokai skiriasi nuo jiems įprasto. Gėrimas nebeturi įprasto kartumo.
Norimam poveikiui pasiekti užtenka vos vieno žiupsnelio druskos.
O kaip dėl sviesto?
Mažai kas žino, kad toks gėrimas laikomas svarbiu geros mitybos elementu. Kava su nedideliu gabalėliu sviesto padeda numalšinti alkį.
Dėl to kelias valandas galima išsiversti be pilnaverčio maisto.
Toks gėrimas gali pagerinti sveikatą ir sumažinti nuovargio jausmą. Dėl šios priežasties kava su sviestu tapo vienu populiariausių gėrimų tarp lieknėjančių žmonių.
Tokiu atveju turėtumėte rinktis tik nesūdytą sviestą.