Nomedos Marčėnaitės šaltibarščiai pasižymi ypatinga tekstūra – pasidalijo savo gudrybe

Naujienos

Pomėgiu gaminti garsėjanti menininkė Nomeda Marčėnaitė, tarp savo receptų, žinoma, turi ir kiek netradicinį šaltibarščių receptą. Ji atskleidžia, kad viena jos gudrybių – visus ingredientus sutarkuoti. Be to, vasarai ji turi ne tik puikų šaltibarščių, bet ir česnakinės sriubos receptą. 

„Mūsų namuose šaltibarščiai neturi sezono – valgome ir vasarą, ir žiemą“, – patikina menininkė Nomeda Marčėnaitė, prisipažįstanti, kad kaskart jų pagamina nemažą puodą. O kaip negaminsi, jei namiškiai juos taip mėgsta ir negaili komplimentų. „Mano sūnus visad sako, kad mano šaltibarščiai tiesiog tobuli – skaniausi, kokius yra valgęs. Ir taip kiekvienąkart“, – šypsosi Nomeda.

Ji svarsto, kad šaltibarščiai yra tas patiekalas, kurio sugadinti veikiausiai negalima, tačiau pasidalijusi savo receptu vis tik įspėja būti kiek atsargesniais su pora ingredientų.

„Mano receptas labai paprastas. Pilu butelį kefyro ir rūgpienio, tada sriuba būna švelnesnė, man labiau patinkančios tekstūros. Prie to prisideda ir tai, kad visus kitus ingredientus tarkuoju – ir burokėlius, ir agurką. Dar šiek tiek įtarkuoju rukolos ir saliero stiebų, tačiau labai labai nedaug – persistengti nereikėtų“, – savo šaltibarščių gudrybėmis dalijasi N. Marčėnaitė.

Ji sako, kad vasarą mielai gamina ir dar vieną šaltą sriubą, mėgstama nuo vaikystės, kai ją gamindavo Nomedos močiutė Elena.

„Į dubenį su rūgpieniu skrenda visos sezoninės žolės – petražolės, kalendra, gražgarstės (vietinės jos net labai aštrios ir labai tinka šiai sriubelei) ir krapai. Įtarkuoju kelis šviežius agurkus ir įspaudžiu kelias česnako skilteles.

Šiek tiek grietinės ir pageidautina šviežios, su lupenomis virtos šviežios bulvės“, – dar vienu receptu pasidalijo N. Marčėnaitė.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Laisvadienis.lt