Norint visiškai pakeisti savo kūną ir sustiprinti save, reikia tik 2-ių grūdų per dieną

Sveikata

Išdžiovinti tropinių medžių rūšių žiedpumpuriai – gvazdikmedis, kilęs iš Indonezijos. Jie yra vieni populiariausių prieskonių pasaulyje.

Be saldaus skonio, kurį jie suteikia patiekalams, į kuriuos jie dedami, gvazdikėliai gerai žinomi dėl savo gydomųjų savybių.

1. Jie stiprina imuninę sistemą.
Jie padidina baltųjų kraujo kūnelių kiekį organizme, o tai padeda mums kovoti su infekcijomis. Ir visa tai dėka juose esančio vitamino C.

2. Jie gerina virškinimą.
Gvazdikėliai gali būti naudojami kaip vaistas nuo virškinimo problemų, nes padidina virškinimo fermentų sekreciją. Jie taip pat mažina pykinimą. Jau nekalbant apie tai, kad juose gausu skaidulų, kurios skatina virškinimo sistemos sveikatą ir padeda išvengti vidurių užkietėjimo. Geriausias būdas virškinimo problemoms gydyti gvazdikėliais yra vartoti juos miltelių pavidalu.

3. Jie gali numalšinti danties skausmą.

Šis prieskonis turi ir vietinių anestetikų savybių. Jei skauda dantį, ant sergančio danties uždėkite gvazdikėlių, kad pašalintumėte diskomfortą, kol pasieksite odontologą.

4. Jie prisideda prie sveikų kepenų.

Kepenys yra atsakingos už mūsų kūno detoksikaciją ir vartojamų vaistų metabolizmą. Gvazdikėlių aliejuje esantis eugenolis gerina kepenų veiklą.

5. Jie padeda sumažinti skausmą ir uždegimą organizme.

Eugenolis taip pat turi analgetinių ir priešuždegiminių savybių. Vienas iš būdų tuo pasinaudoti – naudoti šį prieskonį kaip priemonę nuo galvos skausmo. Tai galite padaryti vienu iš dviejų būdų: vartoti juos arba naudoti vietoje. Jei norite juos vartoti, galite sumaišyti 2,3 smulkiai sumaltų gvazdikėlių, Himalajų druskos su stikline šviežio pieno ir gerti, kad sumažintumėte galvos skausmą. Jei norite jį naudoti lokaliai, galite pamirkyti keletą gvazdikėlių kokosų aliejuje ir masažuoti skausmo vietą, kad palengvėtų.

6. Jie naudingi kaulams ir sąnariams.

Gvazdikėliuose yra kai kurių elementų, tokių kaip flavonoidai, manganas ir eugenolis, kurie skatina kaulų ir sąnarių sveikatą. Šios medžiagos didina kaulų tankį, dalyvauja formuojant kaulinį audinį ir perneša sveikus mineralus mūsų kauluose.

7. Jie turi antibakterinių savybių.

Buenos Airių universitete atliktas tyrimas išbandė kai kurias rimtas bakterijas, tokias kaip E. coli ir stafilokokai. Tyrimas parodė, kad gvazdikėlių aliejus veiksmingai naikina šias bakterijas. Yra net receptas žolelių burnai, pagamintai iš arbatmedžio aliejaus, gvazdikėlių ir baziliko. Pasak Belgijos universiteto Periodontologijos katedros, šis natūralus burnos skalavimo skystis gali pagerinti dantenų sveikatą ir sumažinti bakterijų bei apnašų kiekį burnoje po jo naudojimo vos 21 dieną.

8. Juose gausu antioksidantų.

Gvazdikėliai yra pirmasis ir galingiausias polifenolių šaltinis. Polifenoliai yra mikroelementai, kuriuos mes gauname valgydami augalinį maistą. Jie turi didelę naudą mūsų organizmui: mažina cholesterolio kiekį ir kraujospūdį, gerina arterijų veiklą ir lankstumą bei ilgina gyvenimo trukmę.

9. Jie gali padėti reguliuoti cukraus kiekį kraujyje.

Gvazdikėliai idealiai tinka žmonėms, turintiems problemų su cukraus kiekiu kraujyje, pavyzdžiui, diabetu, nes jie organizme veikia kaip insulinas. Jie padeda pašalinti cukraus perteklių iš kraujo į ląsteles, atkuria pusiausvyrą ir cukraus kiekį kraujyje.

10. Jie lėtina kraujo krešėjimą.

Yra žinoma, kad eugenolis, esantis gvazdikuose, lėtina kraujo krešėjimą. Tiesiog nepamirškite, kad jis gali blogai reaguoti su kraujo skiedikliais. Prieš naudodami gvazdikėlius dietoje, turite pasitarti su gydytoju.

Patiko? Pasidalinkit! Ačiū. 🙏
Laisvadienis
Reklama
error: Alert: Content is protected !!