Šalta arbata – karštoms vasaros dienoms. TOP 3 šaltų arbatų receptai

Sveikata

Vasaros metu, kai temperatūra pakyla iki aukštumų, nėra nieko labiau atgaivinančio nei stiklinė šaltos arbatos. Nuo tradicinės žaliosios ar juodosios arbatos versijų iki egzotiškesnių receptų, įtraukiant vaisius ar netgi gazuotą vandenį, šalta arbata gali būti tokia įvairi, kaip ir pati vasara. Šalta arbata – tai daugiau nei tiesiog gaivinantis gėrimas, tai ir sveikatingumo šaltinis. Raudonoji arbata dėl savo antioksidantų gali padėti sustiprinti imuninę sistemą. Kmynų arbata padeda gydyti kvėpavimo takų sutrikimus, o iš spirulinos galite pasigaminti itin maistingą arbatą.

Daugelis šaltų arbatų receptų yra nesudėtingi ir leidžiantys eksperimentuoti su skirtingais ingredientais bei skoniais, kad galėtumėte pasidaryti arbatą kuri tiks būtent jums. Arbatos yra sveika alternatyva įprastoms sultims ar gazuotiems, saldiems gėrimams. Karštomis dienomis būtina gerti daug skysčių, todėl šaltos arbatos gali būti puikus pasirinkimas. Štai 3 šaltų arbatų idėjos karštoms vasaros dienoms, kurias lengvai pasigaminsite.

Uogų šalta arbata

Bazilikų Mojito šalta arbata

Šis gėrimas sujungia Mojito kokteilio ir šaltos arbatos geriausias savybes – jis gaivinantis, saldus ir turtingas skoniu. Bazilikų lapai suteikia šiam gėrimui išskirtinį skonį, o laimų sultys ir medus įneša balanso ir gaivumo.

Ingredientai:

  • 1-2 arbatiniai šaukšteliai žaliosios arbatos,
  • 1 puodelis šviežių bazilikų lapelių,
  • 1 laimas,
  • 2 arbatiniai šaukšteliai medaus,
  • 1 litras vandens,
  • ledo kubeliai.

Užvirinkite vandenį ir užpilkite žaliąją arbatą. Palaukite 3-5 minutes, tada nukoškite. Palaukite, kol arbata atvės, tada padėkite ją į šaldytuvą. Kol arbata vėsta, paruoškite bazilikų ir laimų mišinį. Į indą supilkite  bazilikų lapus, laimo sultis ir medų. Maišykite, kol gausis vientisas mišinys. Kai arbata atvės, supilkite ją į stiklinį ąsotį su ledo kubeliais, tada supilkite bazilikų ir laimų mišinį. Gerai išmaišykite ir mėgaukitės arbata!

Ši arbata ne tik gaivina, bet ir turi sveikatai naudingų savybių. Žalioji arbata yra žinoma dėl savo antioksidantų, kurie padeda kovoti su laisvaisiais radikalais ir taip sumažina širdies ligų ir vėžio riziką. Bazilikai turi daugybę naudingų savybių, įskaitant antioksidacinį poveikį, uždegimus mažinantį poveikį. Jis taip pat naikina mikrobus. Be to, laimas yra geras vitamino C šaltinis, kuris yra svarbus imuninės sistemos stiprinimui. Galiausiai, medus ne tik suteikia saldumo, bet ir turi antibakterinių savybių.

Šalta arbata

Putojanti jazminų šalta arbata

Ši gaivinanti šaltoji arbata su jazminais ir gazuotu vandeniu, bus jūsų vasaros gėrimų atradimas. Jos saldus ir gaivinantis skonis kartu su jazminais ir burbuliukų elegancija, sužavės kiekvieną.

Ingredientai:

  • 4 puodeliai vandens,
  • 3 valgomieji šaukštai juodos arbatos,
  • 1 puodelis jazminų lapelių,
  • 1 puodelis rudojo cukraus,
  • 1¼ puodelio putojančio vandens,
  • citrinos griežinėliai, mėtų lapeliai arba cinamono lazdelės papuošimui,
  • ledo kubeliai.

Užvirinkite 4 puodelius vandens. Paimkite ¾ puodelio vandens ir į jį suberkite cukrų. Viską virkite, kol pasidarys cukraus sirupas. Nuimkite nuo ugnies ir atidėkite į šalį, kad atvėstų. Paimkite likusį vandenį ir užpilkite juodąją arbatą. Palikite mirkti 5-6 minutes. Perkoškite arbatą ir leiskite jai šiek tiek atvėsti. Tada supilkite jazminų lapelius, cukraus sirupą ir kruopščiai maišykite, kol cukraus sirupas ištirps. Įpilkite gazuoto vandens ir prieš patiekdami atvėsinkite. Supilkite viską į stiklinį ąsotį su ledukais Papuoškite citrinos griežinėliais, mėtų lapeliais arba cinamono lazdelėmis.

Putojanti jazminų šalta arbata bus ne tik maloni akiai, skani, bet ir labai sveika. Jazminų arbata yra žinoma dėl savo raminančių savybių ir gali padėti sumažinti stresą. Be to, ji gali sumažinti širdies ir kraujagyslių ligų riziką, taip pat skatina gerą virškinimą. Rudasis cukrus suteikia šiam gėrimui saldumo, o gazuotas vanduo gaivinančio efekto. Papildomi garnyrai, tokie kaip citrina, mėta ir cinamonas, ne tik pridės grožio ir skonio, bet ir duos naudos sveikatai, tokios kaip virškinimo pagerinimas, kvėpavimo sistemos stiprinimas.

Putojanti jazminų šalta arbata

Uogų citrusinė šaltoji arbata

Ši gaivinanti šaltoji arbata su uogomis ir citrusiniais vaisiais suteikia vasaros dienoms gaivumo ir yra neįtikėtinai lengva paruošti. Šviežių uogų ir citrusinių vaisių derinys ne tik skanu, bet ir sveika.

Ingredientai:

  • 2 arbatiniai šaukšteliai juodosios arbatos,
  • 1 puodelis mišrių uogų (šaltalankių, mėlynių, aviečių),
  • 1 citrina,
  • 1 apelsinas,
  • 2 arbatiniai šaukšteliai medaus,
  • 1 litras vandens,
  • ledo kubelių.

Užvirinkite vandenį ir užpilkite juodąją arbatą. Palaukite 5 minutes, tada nukoškite. Palaukite, kol arbata atvės, tada padėkite ją į šaldytuvą. Kol arbata vėsta, paruoškite uogų ir citrusų mišinį. Į indą supilkite uogas, citrinos ir apelsino sultis bei medų. Sumaišykite, kol gausis vientisas mišinys. Kai arbata atvės, supilkite ją į stiklinį ąsotį su ledo kubeliais, tada supilkite uogų ir citrusų mišinį. Gerai išmaišykite.

Ši arbata yra tikra vitamino C bomba, kuri padės imuninės sistemos stiprinimui. Citrusiniai vaisiai taip pat yra geras skaidulų šaltinis, kuris gerina virškinimą. Medus ne tik suteikia natūralų saldumą, bet ir turi antibakterinių ir priešuždegiminių savybių.

Citrusinė uogų arbata

Patarimai norint pasigaminti skaniausią šaltą arbatą

  • Būtinai matuokite vandenį. Kad arbata nebūtų per stipri arba per daug vandeninga, matuokite vandenį ir įsitikinkite, kad jo neįpilate nei per daug, nei per mažai.
  • Nustatykite laikmatį mirkymui. Neleiskite arbatai mirkti ilgiau nei 10 minučių, kitaip ji taps karti. Nustatykite laikmatį, kad nepamirštumėte jos išimti.
  • Eksperimentuokite su skirtingomis arbatomis. Jei nemėgstate juodosios arbatos, pabandykite naudoti žaliąją arbatą. Taip pat galite naudoti žolelių arbatas be kofeino.
  • Eksperimentuokite su įvairiais saldikliais. Arbatai pasaldinti galite naudoti medų, agavų sirupą, kokosų cukrų ar net klevų sirupą. Eksperimentuokite su įvairiais saldikliais ir arbatos deriniais, kad atrastumėte, tai kas jums labiausiai patinka!
  • Naudokite filtruotą vandenį. Naudokite filtruotą vandenį, o ne vandenį iš čiaupo, kad išgautumėte švelniausią skonį. Vandentiekio vandenyje yra daug priedų ir mineralų, kurie gali nuslopinti skonį.

Šalta arbata leis pasimėgauti gaivinančiu gėrimu be poreikio atsisakyti įprastų skanių ir sveikų ingredientų. Įvairios arbatų rūšys ir skoniai leidžia kiekvienam atrasti tai, kas labiausiai patinka – nuo tradicinių žaliosios ar juodosios arbatos versijų iki egzotiškesnių variantų su citrusiniais vaisiais ar net gazuotu vandeniu. Šalta arbata ne tik atgaivins karštą vasaros dieną, bet ir padės išlaikyti ir pagerinti sveikatą. Todėl, nepriklausomai nuo to, kokią šaltą arbatą pasirinksite, galite būti tikri, kad mėgausitės ne tik gaivinančiu gėrimu, bet ir sveikatingu pasirinkimu.

Taip pat galite išbandyti šias šaltas arbatas: levandų ir mėtų, pušų spyglių, gudobelės uogų, ulongo, raugerškio, matės, burbulinę, baltąją, su čija sėklomis, datulių arbatą korėjietiškai.

Šaltiniai:
https://natashaskitchen.com/iced-tea-recipe/
https://natashaskitchen.com/iced-tea-recipe/
https://lifeatthevineyards.org/iced-tea-benefits/
https://www.wakacoffee.com/blogs/coffeelifeblog/reasons-why-iced-tea-is-the-best

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.


Šaltinis: arbatosnauda.lt

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
[gs-fb-comments]
Laisvadienis.lt