Koldūnų nebedarau. Aš viską gaminu lengviau ir skaniau: dabar tai mano vyro mėgstamiausias patiekalas

Naujienos

Visi žino tokį nuostabų patiekalą kaip koldūnai. Tačiau, be populiarių koldūnų, yra ir koldūnų. Juos, kaip ir koldūnus, galima ruošti su įvairiais įdarais, skiriasi tik tešlos forma ir kai kurie komponentai. Dėl kokių priežasčių vareniki neišgarsėjo kaip koldūnai, yra didelis klausimas.

Sprendžiant iš pardavimo statistikos, daroma prielaida, kad koldūnus perka ir užsieniečiai. Daugelis žmonių praeina pro koldūnus būtent dėl ​​jų formos. Tačiau dėl to koldūnai nėra mažiau skanūs nei koldūnai. Svarbiausia teisingai paruošti patiekalą. Parduotuvinių koldūnų analogų geriau vengti, nes jie blankūs ir ne sultingi.

Paruoškime naminius kukulius su mėsa.

Ingredientai koldūnams:

  • verdantis vanduo – 250 ml;
  • sviestas – 3 šaukštai;
  • miltai – 550 g;
  • druska – šaukštelis;
  • kiaušinis – 2 vnt .;
  • malta mėsa – 350 g;
  • svogūnai – 4 vnt.;
  • kopūstai – 700 g;
  • rauginti kopūstai – 600 g;
  • augalinis aliejus – 3 šaukštai;
  • bulvės – 6 vnt.

Koldūnų paruošimas:

Išlydytą sviestą supilkite į verdantį vandenį ir lengvai išmaišykite. Į verdantį vandenį supilkite miltus ir druską, įmuškite kiaušinius ir mentele pradėkite minkyti tešlą.

Kai tik verdantis vanduo atvės, rankomis užminkykite elastingą ir minkštą tešlą ir suformuokite bandelę.

Palikite bandelę uždengtą 20 minučių šiltoje vietoje.

Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, kopūstą, o raugintus kopūstus smulkiai supjaustykite. Svogūną pakepinkite keptuvėje su augaliniu aliejumi. Į svogūną suberkite raugintus ir įprastus kopūstus ir išmaišykite.

Virkite kopūstą, kol išgaruos drėgmė. Apkepkite kopūstą su prieskoniais ir palikite atvėsti. Atvėsusius kopūstus sumaišykite su malta mėsa.

Atskirai išvirkite nuskustas bulves. Bulves paverskite bulvių koše, sumaišykite su druska ir paprika, įdėkite šaukštą sviesto.

Tešlą padalinkite į dvi lygias dalis ir suformuokite rutuliukus. Kiekvieną bandelę iškočiokite į vidutinio plonumo sluoksnį ir naudokite puodelį, kad sukurtumėte mažus plokščius pyragus.

Į kiekvieną paplotį dedame po šaukštą įdaro – kopūsto ar bulvių, kraštelius užspaudžiame.

Koldūnus išvirkite pasūdytame vandenyje, įpylus augalinio aliejaus. Virti koldūnus uždengę apie 8 minutes.

Rezultatas yra sultingi, skanūs virtiniai, pagaminti iš kelių rūšių įdaro. Koldūnus reikia patiekti su šaukštu sviesto lėkštėje.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt