Ne tik skanus, bet ir spalvingas desertas, kuris puikiai tiks norint pasilepinti ir panaudoti turimą moliūgą!
Sudėtis
- 500 g nulupto moliūgo
- 2 vnt. apelsinų
- 50 g smulkios tirpios želatinos
- 150 ml vandens
- 100 g cukraus
- (galima įdėti šaukštelį vanilės)
Gaminimas
- Paruošti moliūgą:
- Nuluptą moliūgą supjaustyti vidutiniais gabalėliais.
- Sudėti moliūgą į puodą ir užpilti vandeniu.
- Virti:
- Virti moliūgą ant vidutinės ugnies, kol suminkštės (apie 25 min).
- Išvirusį moliūgą atvėsinti.
- Apelsinų sultys:
- Išspausti sultis iš apelsinų.
- Želatina:
- Želatiną užpilti karštu vandeniu ir palaikyti, kol išbrinks.
- Tyrės paruošimas:
- Moliūgą sutrinti blenderiu su cukrumi, įpylus apelsino sulčių.
- Į moliūgų tyrę supilti išbrinkusią želatiną ir gerai išmaišyti.
- Formavimas:
- Moliūgų-želatinos masę supilti į formą.
- Padėti į šaldytuvą porai valandų sustingti.