Moliūgų želė su apelsinu 🎃🍊

Ne tik skanus, bet ir spalvingas desertas, kuris puikiai tiks norint pasilepinti ir panaudoti turimą moliūgą!


Sudėtis

  • 500 g nulupto moliūgo
  • 2 vnt. apelsinų
  • 50 g smulkios tirpios želatinos
  • 150 ml vandens
  • 100 g cukraus
  • (galima įdėti šaukštelį vanilės)

Gaminimas

  1. Paruošti moliūgą:
    • Nuluptą moliūgą supjaustyti vidutiniais gabalėliais.
    • Sudėti moliūgą į puodą ir užpilti vandeniu.
  2. Virti:
    • Virti moliūgą ant vidutinės ugnies, kol suminkštės (apie 25 min).
    • Išvirusį moliūgą atvėsinti.
  3. Apelsinų sultys:
    • Išspausti sultis iš apelsinų.
  4. Želatina:
    • Želatiną užpilti karštu vandeniu ir palaikyti, kol išbrinks.
  5. Tyrės paruošimas:
    • Moliūgą sutrinti blenderiu su cukrumi, įpylus apelsino sulčių.
    • Į moliūgų tyrę supilti išbrinkusią želatiną ir gerai išmaišyti.
  6. Formavimas:
    • Moliūgų-želatinos masę supilti į formą.
    • Padėti į šaldytuvą porai valandų sustingti.

SKANAUS! 🤗

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Laisvadienis.lt