Purus naminiai keksiukai su traškia plutele 🥧🥧🥧

Naujienos

Ingredientai:

• 3 kiaušiniai

• 180 g cukraus

• 120 ml augalinio aliejaus

• 120 ml pieno

• 1 a.š. vanilinio cukraus (arba vanilino)

• 250 g miltų

• 2 a.š. kepimo miltelių

• Žiupsnelis druskos

Gaminimas:

1. Išplakite kiaušinius su cukrumi, kol masė taps šviesi ir puri.

2. Įpilkite aliejaus, pieno ir vanilinio cukraus, gerai išmaišykite.

3. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską, tada pamažu suberkite į tešlą.

4. Supilstykite tešlą į keksiukų formeles, užpildydami apie 2/3 tūrio.

5. Kepkite įkaitintoje iki 180°C orkaitėje apie 20–25 minutes, kol keksiukai iškils ir gražiai apskrus.

Patarimas:

• Norėdami traškios plutelės viršuje, galite apibarstyti keksiukus cukrumi prieš kepimą.

• Galite įmaišyti tarkuotos citrinos žievelės, šokolado gabaliukų ar uogų.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt